προσωπική ανάπτυξη

Προσωπική ανάπτυξη

Τι εννοούμε με τον όρο προσωπική ανάπτυξη;

Γιατί η προσωπική ανάπτυξη είναι απαραίτητη;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι αποδεδειγμένο ότι από την εμβρυακή μας ηλικία, μέχρι και τα επτά περίπου χρόνια του, ο άνθρωπος αποκτά τις πεποιθήσεις του σε σχέση με τον εαυτό του, τους άλλους και τη ζωή. Αυτές οι πεποιθήσεις (απόψεις) των ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή του. Βάση αυτών των πεποιθήσεων, διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του και οι συμπεριφορές του.

Οι πεποιθήσεις μας (τα πιστεύω μας), είναι βαθιά ριζωμένες στο υποσυνείδητό μας και όσο και αν μεγαλώσουμε, αυτές παραμένουν ίδιες. Ανάλογα λοιπόν με αυτές δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Αυτός είναι και ο λόγος, που έχειτεράστια σημασία ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνει ένα παιδί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν, ότι έχουν ξεπεράσει τις όποιες αρνητικές εικόνες και καταστάσεις, έχουν βιώσει στην παιδική τους ηλικία, αυτό όμως κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι! Δυστυχώς όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από τα αρνητικά παιδικά μας βιώματα, όσο κι αν νομίζουμε ότι τα έχουμε ξεχάσει, εκείνα είναι εκεί και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μπλοκάρουν την επιτυχία μας, τη χαρά μας, τις σχέσεις μας, τα οικονομικά μας, την αφθονία μας, την υγεία μας και γενικά μας στερούν την ευημερία που δικαιούμαστε και που μας αξίζει.

Αυτές λοιπόν οι πεποιθήσεις, είναι οι λανθασμένοι προγραμματισμοί, στο σκληρό μας δίσκο που δημιουργούν όλη τη ζημιά στη ζωή μας.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε την τωρινή μας πραγματικότητα, αν θέλουμε να έχουμε τέλειες σχέσεις, καλή οικονομική κατάσταση, καλή υγεία, αυτοπεποίθηση, πληρότητα, χαρά, γαλήνη και γενικά μια ζωή όπως την ονειρευόμαστε και όπως μας αξίζει, είναι άκρως απαραίτητο, να εργαστούμε επίμονα και υπομονετικά, με την ανάπτυξη του εσωτερικού μας παιδιού, αφού όπως πιο πάνω αναλύσαμε, όλες οι πεποιθήσεις μας προέρχονται από την παιδική μας ηλικία.

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την προσωπική ανάπτυξη, συνηθίζουμε να λέμε και είναι αλήθεια, ότι ο κάθε άνθρωπος, είναι συναισθηματικά πέντε χρονών!!

Επίσης, έχει αποδειχτεί, εδώ και πολλά χρόνια ότι όλα μας τα κύτταρα έχουν μνήμη! Η μνήμη αυτή, ονομάζεται κυτταρική μνήμη και είναι αποθηκευμένη σε κάθε μας κύτταρο σε μορφή εικόνων. Όλες λοιπόν αυτές οι αρνητικές εικόνες που έχουμε βιώσει στην τόσο στην εμβρυακή, όσο και στην παιδική μας ηλικία, έχουν αποθηκευτεί στηνκυτταρική μας μνήμη.

Επιπλέον, έχει αποδειχτεί ότι φέρουμε κυτταρική μνήμη και κληρονομικά, τουλάχιστον μέχρι δέκα γενεές πίσω, δηλαδή, από προγόνους μας που ούτε

Πώς μπορώ όμως να καταλάβω τι είδους κυτταρική μνήμη έχω;

Και πώς μπορώ να το αλλάξω αυτό και κατ επέκταση να αλλάξω και την πραγματικότητά μου;

Απόκτησε τώρα το Ebook “Είναι στο χέρι μας”